Новини

Състав на кабинет

Днес народните представители гласуваха състава на кабинета „Денков-Габриел“. Кабинет, който има експертизата и смелостта да взема важните решения и да носи отговорност за тях.

В последните седмици парламентарните групи на „Продължаваме Промяната – Демократична България“ и ГЕРБ-СДС положиха максимални усилия, за да предотвратят реалната опасност да отидем към шести поредни избори за две години без изгледи за съществено различен резултат. Бяха направени много компромиси и от двете страни, за да се осигури стабилност и перспектива за страната. Направихме го, защото сме убедени, че България има нужда от редовно правителство, което да решава проблемите на хората и да придвижи решително напред европейската ни интеграция.

Избрани за членове на Министерския съвет на Република България са:

Акад. Николай Денков – министър-председател

Николай Денков е академик на БАН и редовен член на европейската научна академия Academia Europaea, професор и доктор на науките по физикохимия. Член е на експертна група „Физически науки“ към Европейската космическа агенция. Ръководи лаборатория “Активни формулировки и материали” във Факултета по химия и фармация на СУ „Св. Климент Охридски“.
Акад. Денков е в първия 1% на най-влиятелните учени в света в своята сфера. Научните му изследвания са в областта на физикохимията на колоидно-дисперсните системи, повърхностно-активните вещества и техните многобройни приложения. Публикувал е над 180 научни статии, две от които в престижното списание Nature и по една в Nature Physics и в Nature Communications, както и 18 обзора.
Неговите разработки са цитирани над 10 000 пъти в научната литература. Изнесъл е над 90 лекции на международни конференции, провел е над 80 семинара в чуждестранни университети и изследователски институти. Съавтор е на 12 патента, включително шест международни и четири чуждестранни.
Ръководил е повече от 45 международни проекта, финансирани от чуждестранни фирми.
Работил е като гост-изследовател в японската научна фондация (JRDC), старши изследовател в института на фирмата Rhone-Poulenc (Франция), водещ учен в изследователския институт на фирмата Unilever (САЩ). Бил е гост-професор в Инженерното висше училище по индустриална физика и химия ESPCI-Paris и в университета в Лил (Франция).
За своите научни постижения акад. Николай Денков е удостоен с редица престижни отличия: наградата Solvay на Европейското колоидно общество (European Colloid and Interface Society), наградата Lectureship Award на отделението за колоиди и междуфазови граници на Японското химическо дружество, националната награда “Питагор” на Министерството на образованието и науката и др.
От 2014 до 2016 г. акад. Николай Денков е бил заместник-министър на образованието и науката с ресори висше образование и европейски структурни фондове. През 2016 г. подава оставка поради несъгласие с политиката на тогавашното ръководство в МОН. През 2017 г. и 2021 г. e служебен министър на образованието и науката, а през 2021-2022 г. e министър на образованието и науката в редовното правителство на Кирил Петков.
Акад. Николай Денков е народен представител от Продължаваме Промяната в 49-ото Народно събрание. Избран е от 30-и многомандатен избирателен район – Шумен.

Мария Габриел – вицепремиер и министър на външните работи

Мария Габриел е родена на 20 май 1979 г. в гр. Гоце Делчев. Завършва „Българска и френска филология“ в Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“ (2001 г.) Магистър е по сравнителна политика и международни отношения в Докторската академия по политически науки в Бордо, Франция (2003 г.) От 2004 до 2008 г. е асистент научен изследовател в Института по политически науки в Бордо, Франция.

Мария Габриел е избирана 3 пъти за член на Европейския парламент – 2009, 2014 и 2019 г. Отличава се с богата парламентарна дейност от 2009 до 2017 година в Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи, Комисията по външни работи, Комисията по правата на жените и равенството между половете. От 2014 до 2017 г. е заместник-председател на парламентарната група на ЕНП в Европейския парламент. Носител е 2 пъти на престижната награда „Евродепутат на годината“. Тя е първи заместник-председател на Европейската народна партия (ЕНП) и заместник-председател на ЕНП Жени.

От юли 2017 до ноември 2019 г., Мария Габриел е европейски комисар по въпросите на цифровата икономика и общество. Основни теми, които налага в европейския дневен ред, са цифровите умения, Стратегията на ЕС за изкуствен интелект, програмата „Цифрова Европа“, борбата с дезинформацията и фалшивите новини, високопроизводителните изчислителни технологии.

От декември 2019 до 10 май 2023 г. е европейски комисар по иновации, научни изследвания, култура, образование и младеж. Под нейно ръководство, програмите „Хоризонт Европа“, „Еразъм +“ и „Творческа Европа“ са с безпрецедентно висок бюджет за периода 2021-2027 г. и извеждат на преден план нови европейски инициативи, сред които европейски университетски алианси, европейска иновационна програма, младите научни изследователи и ролята им в европейското научно-изследователско пространство, отключване потенциала на творческите и културни сектори в Европа, Европейска година на младежта 2022 г. По нейна инициатива е зададена амбицията на ЕС да се изгради европейско образователно пространство до 2025 г.

Мария Габриел е носител на редица престижни европейски и международни награди: Годишната награда на Виенския икономически форум „Партньор на 2020 година“ за принос към икономическото развитие, наградата „Technovisionaire“ за отлични постижения в науката, технологиите и иновациите, наградата на Международния съвет на предприемачите и бизнесмените ENTREPS, наградата за лидерство в подкрепа на стартъпите и иновационните екосистеми в Европа „“Tech.eu“, наградата „Donna é Innovazione“. През 2022 г. водещият новинарски сайт EU-Startups.com я нарежда сред „100-те най-влиятелни жени в Европа в областта на стартиращите предприятия и рисковия капитал“.

Асен Василев – министър на финансите

Асен Василев е роден на 9 септември 1977 г. в Хасково. Завършва с отличие езиковата гимназия „Проф. д-р Асен Златарев“ в Хасково. След това се дипломира със специалност „Икономика“ в Харвардския университет. Специализира “Бизнес администрация и право” в Harvard Business School и Harvard Law School.
В периода 1999 – 2004 г. Асен Василев работи като консултант в Monitor Group в САЩ, Канада, Европа и Южна Африка. Ръководи проекти за маркетинг и стратегическо развитие на големи международни компании в телекомуникационната индустрия, енергетиката, минното дело, застрахователната индустрия и на редица големи производители на потребителски стоки. Съосновател и президент на компанията „Евърбред“ за ценообразуване на самолетни билети, частично финансирана от „Националния фонд за научни разработки на Сингапур“ и от първия инвеститор в „Скайп“.Съосновател и директор е на Центъра за икономически стратегии и конкурентоспособност, които организират т.нар. “Харвардски курсове”. Преподавател е в програмата за икономически растеж и развитие, афилиирана със Софийския университет “Св. Климент Охридски” и с Центъра за стратегии и кoнкурентоспособност в Harvard Business School.Министър на икономиката, енергетиката и туризма в състава на служебното правителство на Марин Райков от март до май 2013 г. Министър на финансите е в първия служебен кабинет на Стефан Янев от 15 май до 15 септември 2021 г. Вицепремиер по еврофондовете и министър на финансите в редовното правителство на Кирил Петков в периода 13 декември 2021 – 01 юли 2022 г.

Калин Стоянов – министър на вътрешните работи

Калин Стоянов е роден на 28 април 1981 г. в Бургас. През 2003 г. завършва бакалавърска степен в Академията на МВР, а през 2009 г. – магистърска степен по специалност „Право“ в Бургаския свободен университет.
Професионалния си път в системата на МВР Калин Стоянов стартира през 2003 г., когато става разузнавач в отдел „Икономическа полиция“ при РДВР Бургас. От 2009 г. до 2011 г. заема последователно длъжностите разузнавач в сектор „Престъпления в икономиката“ и в сектор „Трансгранична организирана престъпност“ към отдел БОП – Бургас. От 2011 г. до 2016 г. е разузнавач в ГДБОП и в отдел „Криминална полиция“ към ОДМВР – Бургас. От 2016 г. до 2018 г. e преназначен на длъжност началник на РУ – Приморско при ОДМВР – Бургас. През 2018 г. е назначен на длъжност началник на отдел в ГДБОП – МВР.
От май 2021 г. става директор на ГДБОП.

Андрей Цеков – министър на регионалното развитие и благоустройството

Андрей Цеков е роден в град София. Завършва Първа английска езикова гимназия в град София и Юридическия факултет на Софийски университет “Св. Климент Охридски”. Специализира право на Европейския съюз в Университета в Амстердам, Нидерландия и мениджмънт в Станфорд.
Притежава 20-годишен опит в управлението на инвестиционния процес и големи корпоративни структури. Преподава строително законодателство и договорно право в Университета по архитектура, строителство и геодезия и във Висшето строително училище “Любен Каравелов” в град София. В периода декември 2021 г. – август 2022 заема поста на заместник-министър на финансите.

Иванка Шалапатова – министър на труда и социалната политика

Иванка Шалапатова е доктор по организация и управление на социалните дейности и международно признат експерт по ранно детско развитие и социална подкрепа и закрила на деца и семейства. Тя е дългогодишен изпълнителен директор на фондация „За нашите деца” и първят българин – изпълнителен директор на британската организация “The European Children’s Trust”.

Д-р Шалапатова е била вицепрезидент на Световната организация по приемна грижа и член на Борда на директорите на мрежа от над 80 неправителствени организации, участвали в създаването на Конвенцията на ООН за правата на детето Child Rights Connect в Женева. Наскоро е избрана за член на Борда на директорите на международната мрежа от НПО в сферата на ранното детско развитие.

Като национален експерт за България д-р Иванка Шалапатова е работила върху създаването на качествена рамка за ранно детско образование и грижа, финансирана от програмата за структурни реформи на Европейската комисия. Била е международен консултант за изготвяне на Национална стратегия за ранно детско развитие в Черна гора, както и заместник-председател на националната работна група по ранно детско развитие в България. Ръководител и участник в редица научни изследвания в социалната сфера, свързани с детската бедност и социално изключване, политики и практики за развитие на работната сила в сферата на ранното детско развитие, грижа за деца в риск и др.

Като заместник-министър на труда и социалната политика в служебния кабинет през 2013 г. д-р Шалапатова ръководи процеса на деинституционализация на грижата за деца в България. Тя организира и координира дейностите на държавата в сферата на социалното включване, социалното подпомагане и социалните услуги, подкрепата на децата и семействата, интеграцията на хората с увреждания, равните възможности и антидискриминацията.

Д-р Шалапатова е носител на редица награди – от президента на България за специален принос за защита на правата на децата, от Националната мрежа за децата и др. Има специален благодарствен адрес от Съвета на Европа (СЕ) за ключовата й роля за приемането на новата стратегия на СЕ за правата на децата.

Д-р Иванка Шалапатова е магистър по английска и българска филология със специализации във Великобритания, Германия и Унгария. Притежава британски сертификат по организационно развитие. През август 2020 г. защитава докторска степен с дисертация на тема „Прилагане на политиките на Европейския съюз за ранно детско образование и грижа в България“.

Проф.Тодор Тагарев – министър на отбраната

Тодор Тагарев е роден в гр. Стамболийски. Завършил е МГ „Акад. К. Попов“ в гр. Пловдив (1978 г.), ВВВУ „Г. Бенковски“, гр. Долна Митрополия като инженер с гражданска специалност „Автоматика и телемеханика“ (1982 г.) и Командно-щабния колеж на ВВС на САЩ (1994 г.). През 1989 г. защитава дисертация във Военновъздушната инженерна академия „Н.Е. Жуковски“ в Москва.
Служил е като инженер по въоръженията в 25 полк на ВВС и преподавател във ВВВУ „Г. Бенковски“. Като цивилен в системата на отбраната е заемал длъжностите директор на дирекции „Планиране на отбраната“ и „Политика по въоръженията“ (1998-2001 г.), ръководител на катедра „Мениджмънт на сигурността и отбраната“ на ВА „Г.С. Раковски“ (2004-2008 г.), съветник на министъра на отбраната (2009-2010 г.) и директор на Института по отбрана (2016-2017 г.). В периода март-май 2013 г. е служебен министър на отбраната.
През 1995 г. започва работа като научен сътрудник в Българска академия на науките. От 2014 г. е „професор“ в Института по информационни и комуникационни технологии на Българска академия на науките.
Проф. Тагарев е участвал в работата на редица органи и групи на НАТО и Европейската агенция по отбрана, в международни изследователски екипи и в програми за консултации по въпроси на управлението на сигурността и отбраната в десетки страни. Негови научни трудове са преведени на 15 езика.
Женен, с три деца.

Атанас Славов – министър на правосъдието

Атанас Славов е юрист, специалист по конституционно право. Професионалният му път е свързан с правото и гражданското участие – завършил е ЮФ на СУ „Св. Климент Охридски“, докторант по конституционно право в СУ и докторат по право в Университета на Глазгоу, преподавател (доцент) по публичноправни науки в същия университет.
Има адвокатска и консултантска практика в гражданския сектор. Той е и част от екипа на министъра на правосъдието Христо Иванов (2014-2015 г.) като съветник по конституционни въпроси, участвал в подготовката на промените в Конституцията през 2015 г., в изготвянето на Актуализираната стратегия за съдебната реформа, както и в подготовката на десетки законопроекти. От 2017 до началото на 2021 г. Славов е част от екипа на Антикорупционния фонд.
Той е народен представител в 45-ото, 46-ото, 47-ото и 48-ото Народно събрание, където беше председател на комисията по конституционни въпроси и беше член на комисията по отбрана.

Проф. Галин Цоков – министър на образованието и науката

Професор д-р Галин Борисов Цоков е магистър по педагогика от Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Преподавател е в Педагогически факултет на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ като от 2011 г. е професор по управление на. Директор на Департамента за квалификация и професионално развитие на педагогическите специалисти на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски” (от 2016 г) и Ръководител катедра „Педагогика и управление на образованието“ (2019 г.). Доктор по педагогика с дисертация на тема: Децентрализация в структурите за управление на образованието на местно ниво – традиции и перспективи (1998 г.)
Специализирал е в: университета UNED, Мадрид ( 2017 г.), Образователно лидерство в Банкстрийт колеж по образованието, НЮ Йорк (2014г.); Специализация по Образователен мениджмънт CEDEFOP Study Visit 326, Валенсия, Испания (2008 г.); Образователен мениджмънт с профил организационен мениджмънт в образованието в Холандия, Амстердамски университет (2002 г.)
Член е на Комисията за иновативните училища към МОН (2016) и на Постоянната комисия по Педагогически науки и социални дейности на Националната агенция по оценяване и акредитация (от 2018 г.). Председател е на Асоциацията на департаментите за квалификация на педагогическите специалисти в България (2022),
Главен редактор на списание Педагогика (2019). Участвал е като ръководител, координатор и член в повече от десет международни и национални научни и образователни проекта. Автор е на над 110 научни публикации издадени в България и чужбина

Проф. Христо Хинков – министър на здравеопазването

Проф. Христо Хинков е роден на 25.03.1953 г. в София. Завършва медицина през 1980 г. Започва трудовия си път като участъков лекар в Ботевград, след което работи в психиатричната болница Нови Искър, където придобива специалност психиатрия. През 1988 г. печели конкурс като научен сътрудник в първа психиатрична клиника на Медицинска академия, но след една година напуска и работи в продължение на 10 г. като консултант психиатър в Институт за спешна помощ Пирогов.
През 1997-1999 г. е назначен в Министерство на здравеопазването като началник отдел проекти, а от 1999-2001 заема поста на заместник-директор на Националната здравноосигурителна каса, като отговаря за обучението и човешките ресурси в институцията.
От 2001 г. напуска НЗОК и започва работа в Националния център по обществено здраве и анализи, където защитава докторска дисертация. През 2014 г. е назначен за директор на НЦОЗА, който управлява до 2022 г.
Специализирал е в Белгия, Нидерландия, Дания, Япония, САЩ. Участвал е в редица проекти и програми, свързани със здравеопазването и здравната реформа. Един от възстановителите на Българския лекарски съюз през 1990 г. Автор е на множество публикации в областта на общественото здраве, здравната реформа и психично-здравната проблематика. Понастоящем е професор в Дирекция „Психично здраве и превенция на зависимости“ в НЦОЗА.

Кръстю Кръстев – министър на културата

Кръстю Кръстев е роден на 25 ноември 1956 г. в Пазарджик.
През 1983 г. завършва НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“. Работил е в Куклен театър-Пазарджик, както и в Родопски драматичен театър „Николай Хайтов“ в Смолян. През 1998 г. става негов директор и главен художествен ръководител.
От 2010 г. Кръстьо Кръстев е директор на Драматичен театър – Пловдив. За този период, в който е директор на Пловдивския драматичен театър, са реализирани много и мащабни театрални постановки. Кръстев работи заедно с драматурга Александър Секулов. През 2022 г. Кръстю Кръстев получава специалната награда „Пловдив“ за изключителен принос.

Юлиян Попов – министър на околната среда и водите

Юлиян Попов е старши съветник на Европейската фондация за климата, председател на Института за ефективност на сградите в Европа и бивш служебен министър на околната среда на България. Бил е посланик на добра воля на България за политиката в областта на енергетиката и климата и съветник по енергийната сигурност на президента на България.
Юлиян е член на Европейския съвет за външни отношения, на Консултативния съвет на Climate KIC и на управителните съвети на няколко други организации, свързани с енергетиката и климата. Той е един от създателите и настоящ член на Настоятелството на Нов български университет и съосновател на Тунизийското училище за политика. Юлиян е класиран два пъти от EurActiv за един от 40-те най-влиятелни гласове в областта на европейските енергийни политики. Статиите му за климатичната и енергийната политика са публикувани от Financial Times, Project Syndicate, NS Energy Monitor, The Independent, Al Jazeera, Huffington Post, EurActive и др.
Той е автор на две книги и съавтор на книгите „Европейската супермрежа“ и „Дипломация в областта на енергетиката и климата“.

Кирил Вътев – министър на земеделието и храните

Кирил Вътев е роден на 24 март 1958 г. в село Загражден, Плевенско. Член е на Управителния съвет на Асоциацията на месопреработвателите и собственик на фирма за производство на месни деликатеси.
Вътев има 30-годишен опит в хранително-вкусовата промишленост и животновъдството и е дълбоко свързан с проблемите на сектора в последните 30 години. Той е бил председател на Асоциацията на месопреработвателите в България три мандата, неин почетен член и дългогодишен член на Държавната комисия по биологично земеделие.
Участвал е в бизнес обучения в Австрия, Германия, Белгия, САЩ, Италия. Освен това Кирил Вътев има множество награди и постижения, свързани с професионалната му дейност.

Георги Гвоздейков – министър на транспорта и съобщенията

Георги Гвоздейков е авиационен инженер, завършил магистърска програма по „Авиационна техника и технологии“, „Проектиране на летателни апарати“ в ВВВУ „Георги Бенковски“ гр. Долна Митрополия.
Присъединява се към отбора на Продължаваме Промяната с кауза за въвеждане на иновативни политики в областта на въздухоплаването и планиране на стратегии за интегриране на устойчиви, безопасни и екологични транспортни решения, съответстващи на нуждите на обществото и бизнеса.
Георги Гвоздейков участва активно в създаването на първата система за спешна медицинска помощ по въздух в България. Заместник-председател е на Комисията по транспорт в 47-ото Народно Събрание.

Богдан Богданов – министър на икономиката и индустрията

Богдан Богданов е бакалавър по финанси от Висшето училище по застраховане и финанси. Магистърската си степен придобива в университетите УНСС и Нотингам Трент във Великобритания по специалността “Европейски бизнес и финанси”. Повече от 10 години е специалист по бизнес развитие и структуриране на инвестиционни проекти.
Работил е за български и чуждестранни компании с фокус в производства с развойна дейност и висока добавена стойност.

Милена Стойчева – министър на иновациите и растежа

Милена Стойчева е Изпълнителен директор на Джуниър Ачийвмънт България (JA Bulgaria), част от глобалната мрежа на Джуниър Ачийвмънт (JA Worldwide). Тя е визионер, предприемач и будител. През цялата си кариера тя работи систематично за цифровизацията, модернизацията и развитието на висока образователна и старт-ъп култура в България. Личната и мисия е да събуди българския предприемачески дух посредством образование; да развива иновативно мислене, култура и поведение сред младите хора и да създава условия и възможности за развиването на нов тип технологични компании, мрежи и организации в България и в международен план.
Тя преподава иновации и предприемачество като гостуващ преподавател към Европейския Институт за иновации и технологии и е временно изпълняващ длъжността директор за иновации и трансформация към EIT Culture & Creativity.
Милена е носител на най-високата световна награда за лидерство на JA Worldwide “Soraya Salti” за 2021 г., връчена ѝ в знак на признание за оказване на обществено въздействие чрез икономическо овластяване.
Милена има повече от 20 годишен опит на ръководни позиции в международни организации и компании, сред които председател на глобалния съвет на страните членки на JA Worldwide и старши съветник за висше образование в Европа.
Тя е пърият декан по студентските въпроси на Американския университет в България; била е член на групата за наука, предприемачество и образование на Интел Европа, работила е като журналист към телевизия Асошиейтед прес (AP TV); както е била и ментор и обучител в различни образователни програми и акселератори в България и чужбина.
Тя е член на борда на Европейския форум на жените основатели на компании и работи активно за утвърждаването на жените в бизнеса, науката и предприемачеството.
Милена е съ-основател на Български клъстър за дигитални решения и иновации в здравеопазването и е негов първи председател. Тя е член на няколко експертни групи към ЕК; ОИСР, HEinnovate, стартъп и иновационни екосистеми и висше образование.
Тя има образователни степени и специализации от български и международни университети като СУ „Климент Охридски“, Penn State University, UC Berkeley и MIT.

Румен Радев – министър на енергетиката

Румен Радев е роден на 4 август 1968 г. в Стара Загора.
Председател е на Съвета на директорите на Асарел-Инвестмънт от 2012 г., като отговаря за инвестициите на групата в минната индустрия, енергетиката, новите технологии.
Радев е заместник-председател на Асоциацията на индустриалния капитал в България, член на Настоятелството на БАН, зам.-председател на Българска асоциация за горивни клетки, водород и съхранение на енергия.
Активно участва в развитието, управлението и популяризирането на водородни технологии и иновации в България. Има статии за климатична и енергийна политика, които са публикувани от Financial Times, Project Syndicate, NS Energy Monitor, The Independent, Al Jazeera, Huffington Post, EurActive. Автор е и на две книги, както и съавтор на книгите „Европейската супермрежа“ и „Дипломация в областта на енергетиката и климата“.

Александър Йоловски – министър на електронното управление

Александър Илиев Йоловски е магистър по политология от Софийски университет „Св. Климент Охридски“. Притежава повече от десетгодишен опит в планирането, изпълнението, координацията и контрола на дейности, свързани с административната реформа и електронното управление, както и в областта на стратегическо планиране за нуждите на държавната администрация и електронното управление.
От февруари до август 2022 г. е заместник-министър на електронното управление, когато министър е Божидар Божанов в кабинета на Кирил Петков. Между август 2015 г. и ноември 2016 г. и в периода август 2019 г. и януари 2022 г. е ръководител на отдел, а от август 2022 г. досега е старши мениджър, проекти в Националния системен интегратор „Информационно обслужване“ АД. В периода 2016 г. – 2019 г.
Александър Йоловски е заместник-председател на Държавна агенция „Електронно управление“. От 2011 г. до 2015 г. е началник на отдел в Министерството на финансите и Администрацията на Министерския съвет, като ръководи разработването на Оперативна програма „Добро управление“ 2014-2020 и осъществява преговорите с Европейската комисия за приемане на оперативната програма.

Зарица Динкова – министър на туризма

Зарица Динкова е заместник-министър на външните работи на Република България с ресор “Външноикономически отношения и сътрудничество за развитие” в двете служебни правителства през 2021 г.
Главен политически съветник в Европейския парламент. Има опит като мениджър на големи международни проекти за ООН и ЕС.
Започва работа в държавната администрация като старши експерт в дирекция „Международни отношения“ на Министерството на земеделието.
Развивала е собствен бизнес в областта на международната дигитална комуникация в туризма.

Владее испански, английски и руски език, ползва френски.

Доц.Димитър Илиев – министър на спорта

Димитър Илиев е осемкратен рали шампион на България и е единственият българин, печелил три пъти най-престижното автомобилно състезание в страната – Рали България.
Димитър Илиев започва своята кариера през 1994 година. През 2013 г. обявява, че се отказва от спорта и се отдава изцяло на преподавателска дейност. Доц. д-р Димитър Илиев е преподавател в катедра „Технически и ледени спортове“ в НСА “Васил Левски”, сектор „Автомобилен и мотоциклетен спорт“.
Експерт е в пътната безопасност. През годините това се превръща в негова кауза. Димитър е и основател на първата академия по безопасно шофиране, като годишно предава своя опит на над 2000 човека. Обича природата и често спортува в планината. Владее английски, немски и италиански език.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *