Новини

„Спасихме 100 млн. лв. на пенсионерите. Боим се да не ги откраднат пак“

Ден след като служебният кабинет се опита за пореден път да открадне пари не само от пенсионерите, но и през сметките за ток на домакинствата, съпредседателите на ПП Кирил Петков и Асен Василев и доскорошният премиер Николай Денков дадоха пресконференция от Русе. Политиците ясно заявиха, че номерата за ограбване на българския народ няма да минат.

„След нашето изявление вчера, в което се обявихме против кражбата на 100 млн. лева от българските пенсионери, видяхме една доста истерична реакция от страна на ГЕРБ-СДС – наредиха на министъра на социалната политика да внесе решение за връщане на увеличение на пенсиите от 11%. Не им мина номерът да откраднат 100 млн. лв от пенсионерите, но ние не сме сигурни дали няма да пробват пак, затова събираме подписи за внасяне на извънредно заседание на Народното събрание, което да вземе решение и да задължи НОИ и правителството да изпълнят бюджета така, както е написан и гласуван“, каза Асен Василев.

Василев обясни, че това е поредният опит да се ограби народа, но този път има кой да ги спре. – „Оттук нататък, всеки опит да се вземе безобразно решение от служебното правителство може да бъде спрян заради промените в Конституцията.“

Василев повдигна и един много важен въпрос: „Как така Деница Сачева говори от името на служебния министър на социалната политика?“
Кирил Петков също бе категоричен, че ПП-ДБ няма доверие на служебния кабинет на ГЕРБ. „Безобразие е, че през последния месец това се случва непрекъснато. Първо казусът с детската болница – искаха да превърнат детското здравеопазване в бизнес, а сега да откраднат 100 млн. лв. от пенсионерите. Няма да им позволим повече да пускат едни новини, да следят публичната реакция – и ако мине – да действат. Няма да мине нищо. 100-те млн. лв. ще отидат обратно при пенсионерите, а детската болница ще бъде държавна“, заяви Петков.

„От серията дали ще мине номерът е и вчерашното изявление от страна на енергийния министър, че може би ще трябва да се увеличи цената на тока с много. Основанието – нямало средства във фонда за енергийна сигурност. Преди да подадем оставка, заредихме фонда за енергийна сигурност с 800 млн. лв., а служебното правителство го отмени. Да върнат решението и да не вдигат тока“, обясни Денков.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *