Новини

Стефан Асенов: Автомобилостроенето може да превърне Търговище в инвестиционен център на Северна България

Съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков, кандидатът за кмет, издигнат от Продължаваме промяната – Демократична България“, Стефан Асенов, и депутатът от ПП-ДБ „Явор Божанков се включиха в дискусия с гражданите на тема: „Как Търговище може да стане икономическото сърце на Северна България“.

По думите на Божанков някои политически партии се опитват да управляват народа чрез страх. „Поради липса на информация хората се страхуват да не би България да бъде въвлечена във война, а това няма как да се случи. Виждате какво идва от същите тези политически лица – цели политически формации, президентски институции, които казват: „Оставаме на студено, оставаме на тъмно, държавата фалира“. Плашеха ни, че левът ще бъде откачен от еврото, че България щяла да изпадне в рецесия, че бюджетът бил пред фалит и тези послания идваха от онази служебна власт само преди няколко месеца. Та, защо хората се страхуват от промяната? Защото някой много иска да ги е страх“, заяви Явор Божанков по време на дискусията.

В същия ред на мисли Кирил Петков подчерта, че представителите на „Продължаваме промяната“ в Парламента не са се огънали нито за миг. Пред симпатизанти и привърженици в Търговище той категорично заяви, че се придържа към поетите ангажименти към избирателите. „С 63-ма депутати от 240, в ролята си на втора политическа сила, днес имаме премиер, който се казва акад. Николай Денков – честен, можещ, знаещ човек, от когото не се срамуваме и знаем, че ще свърши работа, човек, който има кауза. Имаме министър на финансите – Асен Василев, човек, който няма да открадне една стотинка от държавния бюджет, който внимава други да не откраднат. Андрей Цеков – министър, който с първата стъпка спря 4 млрд. лв. поръчки, пуснати по старата схема“, заяви Петков и допълни: „Ние управлявахме реално 8 месеца, при това в най-сложната коалиция. 8 месеца бяхме под обстрел от всички страни, защото се изправихме срещу 30-годишни интереси. И те видяха как не се огънахме за важни неща, като например това как се изразходват парите за магистралите. Но 8 месеца не са достатъчни. Четири години обаче са. И това, което имаме сега, е невероятната възможност човек като Стефан Асенов да поведе вашия град за 4 години“, каза Кирил Петков и допълни, че в последните месеци са успели да реализират 62 от 66 реформи и даде пример с главния прокурор и реформата с възможността да се разследва институцията, без значение на личността.

Съпредседателят на „Продължаваме промяната“ не пропусна да засегне и корупционните схеми: „Досега проектите, например за изграждане на магистралите и пътищата, се одобряваха в затворени стаи по различни критерии. Сега по предложение на министър Гвоздейков стандартът е един за всички фирми и на база на този стандарт се търси най-ниската цена.

Кандидатът за кмет Стефан Асенов сподели вижданията си за икономическото развитие на Търговище, като каза, че ще работи върху възстановяване на завода за батерии, тъй като през последните години електромобилите стремглаво навлизат в експлоатация. „Тези превозни средства се задвижват с батерии, които могат да се произвеждат в Търговище. Тук имаме кадрите, имаме локацията – център сме на Североизточна България. Тези дадености трябва да ги използваме. Автомобилостроенето е сърцето, което може да затупти в Търговище и да си върнем нашето реноме като център на Северна България за инвестиции“, заяви Стефан Асенов.

„Колкото да е добра националната власт няма да има никакво значение, ако в Търговище няма добра местна власт, няма добри общински съветници, нито добър екип на място, който да се бори всеки лев от Европа и от централния бюджет да бъде инвестиран разумно, качествено, прозрачно. Ето защо е важно на 29 октомври да подкрепите Стефан Асенов и кандидатите ни за общински съветници с бюлетина №66“, заключи Явор Божанков.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *