Новини

Стою Стоев е новият председател на Комисията по правни въпроси

Човек с каузи, висок професионализъм и готов да работи за промяната в България. Това е Стою Стоев – народен представител от „Продължаваме Промяната – Демократична България“ от 17 МИР-Пловдив.

Стою Стоев е един от опитните юристи на ПП, който освен автор и съвносител на редица законопроекти, е неизменна част и от екипа, който изготви законодателната програма, послужила като основа на втория мандат, получен от акад. Денков в 48 НС. Също така, той беше част от контактната група, която определи законодателните приоритети пред 49-то НС. Именно ангажираността му към създаването на програмата със законодателни приоритети отпуши процедурата по избор на председател на 49-ия парламент и стартира работата му.

Сред ключовите законопроекти на, които Стою Стоев е автор и съвносител, са:

  • Законопроект за противодействие на корупцията;
  • Законопроект за защита на лицата, подаващи сигнали или публично оповестяващи информация за нарушения;
  • Законопроект за изменение и допълнение на Закона за юридическите лица с нестопанска цел;
  • Законопроект за изменение и допълнение на Закона за устройство на Черноморското крайбрежие, с които се цели опазване на Българското Черноморие;
  • Законопроект за изменение и допълнение на Закона за управление на агрохранителната верига.

Към с тези законопроекти заслужава да се отбележи и законопроектът за изменение и допълнение на Търговския закон – той цели създаването на нов вид търговско дружество, което ще облекчи неимоверно стартиращия бизнес.
Друга кауза, която Стою Стоев успешно защитава, са приетите предложенията за промени между двете четения към Законопроекта за изменение и допълнение на Гражданския процесуалния кодекс, с които се въведе електронно заповедно производство.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *