Новини

Винаги сме готови за диалог по всички въпроси, свързани с хората с увреждания

Представители на обединението обсъдиха с Национално представените организации на и за хора с увреждания важните политики за хората с увреждания, по които едно редовно правителство трябва да работи.

На 16 март, по покана на Национално представените организации на и за хора с увреждания, представители на „Продължаваме Промяната – Демократична България“ се включиха в дискусия по важните политики, които касаят хората с увреждания. От страна на обединението участваха Искрен Арабаджиев, Елисавета Белобрадова, Кристина Петкова и Васил Пандов.
Още в началото на срещата Искрен Арабаджиев – зам.-председател на Комисията по труда, социалната и демографска политика в 48 НС, акцентира, че представителите на обединението са винаги готови за диалог и сътрудничество с организациите.
Реформите в политиките за хората с увреждания са важна част от програмата на „Продължаваме Промяната – Демократична България“. Представителите на обединението споделиха най-важните точки от нея, за които ще работят приоритетно в 49 НС и при съставяне на редовно правителство. Политиките са разделени в три сектора – здравеопазване, образование и социална политика. Целта им е хората с увреждания да не срещат повече проблеми, въпреки всички средства, които се отделят за тях на годишна база, а самите средства да достигат по предназначение до най-нуждаещите се.
Кандидатите на ПП-ДБ изразиха увереност, че след 2 април в страната ще има редовно правителство, което ще работи по всички представени важни въпроси, свързани с хората с увереност. Те изразиха и надежда, че има как България да бъде социално достъпна държава за всички свои граждани.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *