Новини

Внесохме в деловодството на НС кандидатурата на Станимир Михайлов за управител на НЗОК

Михайлов е избран след вътрешно оценяване на 7 кандидата при 10 ясни критерия.

На 17 юли 2023 г. парламентарната група на „Продължаваме Промяната – Демократична България”, внесе в деловодството на Народното събрание кандидатурата на Станимир Боянов Михайлов за управител на Националната здравноосигурителна каса.

В мотивите се подчертава, че Михайлов има необходимите качества да бъде успешен управител на НЗОК, както и да работи в интерес на здравноосигурените граждани на Република България, и да допринесе за общественото доверие към здравната каса.

Сред един от основните критерии, за издигането на кандидатурата му е дългогодишният му опит във финансово икономическата сфера и професионален опит в областта на управлението на здравеопазването.

Станимир Боянов Михайлов е завършил висше образование с образователна степен „Магистър” и с призната квалификация „Икономист”.

Има над 15 години стаж в банковата система.

От 2002 до 2005 година е ръководител на Службата по търговско-икономически въпроси към посолството на България в Лисабон, Португалия.

Михайлов има опит и в сферата на здравното осигуряване.

Съучредител и член на Българо-Португалската търговска Камара.

От февруари 2022 е председател на СД на МБАЛ Лозенец ЕАД, като независим член и до настоящия момент. Работи активно за развитие на дейността на болницата, подобряване на финансовото й състояние и привличането на висши медицински кадри.

Станимир Михайлов се ползва с подкрепа в средите на медицинското съсловие.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *