Новини

Водещи фигури от обединението ПП-ДБ се срещнаха с посланиците на страните от ЕС

По покана на шведското председателство на ЕС, днес Кирил Петков, Асен Василев, Даниел Лорер, акад. Николай Денков и Христо Иванов се срещнаха с посланиците на страните от ЕС и представители на Европейската комисия.

Сред основните теми по време на дискусията бяха предстоящите избори. Участниците в събитието подчертаха абсолютната наложителност те да протекат по честен и прозрачен начин. За целта е важно да разчитаме на независими наблюдатели и застъпници на честния вот.

Представителите на обединените партии споделиха, че именно предстоящите избори ще бъдат решаващи и могат да бъдат ключът към формиране на стабилно и работещо правителство. Правителство, което ще работи с хоризонт за цял мандат и ще осъществи дългоочакваните от българските граждани реформи, в които е заложена и окончателната евроинтеграция на страната ни.

Продължаваме Промяната и Демократична България изразиха увереност, че има как България да бъде нормална европейска държава и пътят към нея е заложен в програмата на обединението. В нея е разгърната ясна визия за развитието на страната, в чиято основа е присъединяването на България към еврозоната и Шенген.

Представителите на двете партии увериха, че ще положат максимални усилия да извървим и стъпките, които са необходими за осигуряване на висок и устойчив икономически ръст, в основата на който са реформите в съдебната система и ключови законопроекти за реализирането на Плана за възстановяване и устойчивост. Те категорично заявиха, че е крайно време да излезем от застоя, в който се намира държавата, и че има как да заживеем нормален европейски живот.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *