Новини

Запознайте се с нашите кандидати за кметове на Добрич, Видин, Кърджали, Перник, Разград, Силистра, Сливен, Стара Загора и Ямбол

Остават броени дни до изборния ден, в който трябва да изберем новата местна власт. Запознайте се с нашите кандидати и се убедете сами, че те са най-добрият избор за вашия град.

Йорданка Костадинова

Родена на 27 ноември 1977 г. във Варна.
Завършила е „Фармация“ в МУ „Проф. д-р Параскев Стоянов“ във Варна, има магистратура от Стопанската академия „Димитър А. Ценов“ в Свищов и „Здравен мениджмънт и медико-социални грижи“ в Медицински университет Варна. Работила е като фармацевт. Била е представител на водещата немска фармацевтична компания. Предстои да защити дипломна работа в НБУ, профил „Политически мениджмънт и публични политики“.
Майка на три деца.
Каузата й е да се раждат повече деца в България. По нейна инициатива е разработена и приета нормативна уредба, регламентираща асистираната репродукция, и са отпуснати допълнително 5 000 000 лв. за семейства, които не могат да имат деца по естествен път.
Народен представител в 47-ото и 48-ото Народно събрание, избран от 8 Добрички многомандатен район.
Областен управител на област Добрич от 13.07.2023 г.

Любен Иванов

В 48-ото Народно събрание е заместник-председател на Комисията по земеделие и храни, и на Временната комисия за недостига и високите цени на дървата за огрев в парламента

Областен управител на област Видин в периода януари – август 2022 г. От 2015 до 2021 е общински съветник в Общински съвет Видин. Повече от 19 години е адвокат в областта на търговското право и търговската несъстоятелност.

Завършва „право“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“, където придобива и допълнителна магистратура по „Право на Европейския съюз“.

Радослав Милев

Радослав Милев е от гр. Кърджали. Завършва Езиковата гимназия в града, а след това и УНСС в гр. София, със специалност “Статистика и иконометрия”. Развива успешен бизнес от 1999 г. и е собственик на верига заведения и хотели. Работи активно за общността, като вече втори мандат е общински съветник в Кърджали. Семеен, с две деца.

Георги Недев

Георги Недев е нещатен сътрудник в 48-то и 49-то Народно събрание с ресор социална политика и регионално развитие.
Председател е на организацията на Демократи за силна България в Перник. Недев участва в политиката от 2004 г, когато е сред учредителите на ДСБ в миньорския град. От 2007 до 2011 г. е общински съветник. В периода активно работи в комисиите по „Местно самоуправление, обществен ред, сигурност, човешки права и вероизповедания“ и „Опазване на околната среда, водно, горско и селско стопанство“. От 2000 до 2011 г. Недев е председател на Регионалния синдикат на машиностроителите и металоработниците към КТ „Подкрепа“.

Възпитаник е на Технологична професионална гимназия „Мария Кюри“ в Перник, специалност „Технология на черните метали“. Завършил е „Регионално развитие и геоикономика“ във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“. През учебната 2018/19 година Недев е сред първите випускници на Политическа академия „Атанас Буров“.
Над 20 години развива кариерата си в международни компании в сферата на машиностроенето. Има частен бизнес, където работи с творци и публики в областта на съвременното музикално изкуство.

Мирослав Грънчаров

Заместник – кмет на община Разград. Завършва Стопанско управление във Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите в Пловдив. Дълги години работи като предприемач, собственик на фирма за консултантски услуги в строителството и застраховането.

Мария Илчева-Иванова

Арх.-инж.Мария Илчева-Иванова е родена през 1985 г. в град Първомай. Омъжена е и има две деца. През 2010 г. завършва образователно-квалификационна степен магистър във ВСУ „Л. Каравелов” – гр. София, специалност „Строителство на сгради и съоръжения“, професионална квалификация „Строителен инженер-конструктор“. През 2012 г. завършва образователно-квалификационна степен магистър във ВСУ „Л. Каравелов” – гр. София, специалност „Архитектура“. Работила е като архитект и инженер във фирма „ЕЛ-ТЕСТ” ЕООД, гр. София. През 2016 г. за кратко е работила в Община Силистра като старши експерт и като преподавател в ПГС „Пеньо Пенев”, гр.Силистра. До 2018 г. работи като проектант на свободна практика. През 2018 г. основава фирма „М.Илчева Дизайн“ ЕООД и се занимава с проектиране на сгради и съоръжения. Участва в изготвянето на архитектурния труд „Кухнята в промишлените предприятия и територии“ на професор Любен Сиврев.
Нейна лична кауза е обновяването и/ или изграждането на детски площадки и игрища, подходящи и за деца с увреждания.

Маринчо Христов

Роден на 9-ти октомври 1969 г. в гр. Сливен. През 2001 г. завършва Аграрен Университет Пловдив, специалност Магистър „Инженер- Агроном”. 2008 г. завършва Частен професионален търговски колеж- гр. Пловдив, специалност „Икономика и мениджмънт”. 2009 г. придобива бакалавърска степен „Стопанско управление”, професионална квалификация- „Мениджър” в „Земеделски колеж”- гр. Пловдив. Кариерното му развитие е свързано с управленски позиции в сферата на частния бизнес. Кандидат за Народен представител на изборите за 49-тото НС. Областен управител на обл. Сливен, назначен с Решение на Министерски съвет № 525 от 2 август 2023 година.

Димитър Чорбаждиев

Георги Стефанов

Съдовият хирург д-р Георги Стефанов е кандидатът за кмет на Ямбол от „Продължаваме промяната – Демократична България“ на изборите за местна власт на 29 октомври 2023 г.

Д-р Стефанов е роден и израснал в Ямбол. Висшето си образование той завършва в Медицински университет – Варна, след което работи в Окръжната болница в града като хирург. От 1991г. е асистент, а след това е старши и главен асистент към Катедрата по хирургични болести на Медицинския университет във Варна. Д-р Стефанов години наред съчетава преподавателската и научната си кариера с ежедневната тежка хирургическа практика. Определян е за национален консултант за Североизточна България по съдова хирургия.

Той е сред създателите на Клиниката по съдова хирургия в МБАЛ „Св. Марина“ във Варна през 2003г., в която работи до 2011г. и съдейства за въвеждането на нови методи за лечение на съдовите заболявания, непознати в града и региона. През този период участва в изготвянето на повече от 45 публикации в национални и чуждестранни специализирани издания, участва в многобройни национални и международни конференции и конгреси по сърдечно-съдова и обща хирургия.

Д-р Стефанов обучава студенти, специализанти и докторанти, автор и редактор е на учебни помагала и монографии, ръководител на практически обучения, участва в изпитни комисии. Дългогодишен член е на Национално дружество по съдова и ендоваскуларна хирургия /НДАСЕХ/, на Европейско дружество за съдова и ендоваскуларна хирургия, както и в Американски колеж по ангиология.

През 2011 г. по покана на директора на МБАЛ „Св. Пантелеймон“ в Ямбол участва в създаването на Отделение по съдова хирургия. Отделението е уникално по рода си за областен център от този мащаб и конкурира големите болнични заведения в страната. Съдейства за утвърждаване на съвременни методи на лечение и за обучение на млади специалисти.

През 2018 година д-р Георги Стефанов е избран за Лекар на годината от Българския лекарски съюз – най-голямото професионално сдружение на медици в страната.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *