Новини

Запознайте се с нашите кандидати за кметове на Ловеч, Велико Търново, Смолян, Шумен и Търговище

Остават броени дни до изборния ден, в който трябва да изберем новата местна власт. Запознайте се с нашите кандидати и се убедете сами, че те са най-добрият избор за вашия град.

Искрен Арабаджиев

Искрен Арабаджиев е роден през 1991 г. в град Ловеч. Завършва езикова гимназия „Екзарх Йосиф I” с немски език. След това продължава обучението си в СУ „ Св. Климент Охридски“, където получава бакалавърска степен по специалност „Икономика“ и магистърска степен по специалност „Счетоводство и одит“.
Първите 5 години от професионалния си опит трупа в сферата на счетоводството и финансите в различни международни компании.
През 2020 г. започва работа като заместник-кмет на Столична община – район „Студентски“, чието население е над 100 000 души. Като част от ръководството на Общината, той ръководи 70 човека и оглавява отговорните ресори финанси, образование, култура и спорт. Негова е и нелеката задача да осъществи административна реформа, чрез която да подобри процесите в Общината и да ги превърне в ефективни и работещи в полза на хората.
Впоследствие е избран за народен представител в 47-ото, 48-ото и 49-тото Народно събрание от Ловеч.
Като народен представител от областта и с вече натрупан сериозен административен опит, Искрен Арабаджиев работи активно по сигнали на граждани и се опитва да разреши казуси, с които местните власти не успяват да се справят с години.
С кандидатурата си за кмет на Община Ловеч Искрен Арабаджиев вярва, че е време е да спрем да се примиряваме с негативните тенденции, да ги обърнем и да живеем достойно в родния си град.

Йордан Терзийски

Йордан Терзийски е архитект, предприемач и народен представител в 47-ото и 48-ото и 49-ото Народно събрание. Член е на Комисията по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление и на Комисията по околна среда и водите. Съвносител на над 20 законопроекта, сред които са законопроектите за изменение и допълнение на Закона за устройство на територията, Закона за пътищата, Закона за местното самоуправление и администрация, Закона за биологичното разнообразие и др.

Йордан Терзийски застана зад важни обществени каузи като борбата за чист въздух и вода, подобряването на пътната и ВиК инфраструктура и опазването на културно-историческото наследство.
Арх. Терзийски има над 15 години опит в проектирането на жилищни, обществени сгради и интериори на територията на България, Нидерландия и Великобритания. Участник е в редица международни форуми и има публикации по архитектурни, инфраструктурни, екологични и други теми. Придобива средното си образование в ПМГ “Васил Друмев”, гр. Велико Търново и се дипломира с магистърска степен, специалност “Архитектура” в УАСГ, София . Завършва курсовете “Microeconomics of competitiveness” и “Running a nation” в Центъра за икономически стратегии и конкурентоспособност към СУ “Свети Климент Охридски”. Владее английски език.

Занимава се непрофесионално с импровизационен театър и творческо писане. Играе тенис и скуош и кара ски. Съосновател е на първия български баскетболен отбор за хора в инвалидни колички “София-Балкан”. Баща е на двама сина.

Михал Камбарев

Дете на учителско семейство. Възпитаник на Езикова Гимназия Смолян. Състезател по шах в отбора на училището, доброволец в Български Червен кръст.
Възпитаник на Софийски Университет. Стипендиант на „Младите лидери на България“, с интензивно обучение в колежа Бабсън, Бостън – титулуван като учебното заведение с най-добро образование за предприемачи през последните 30 години.
Член на борда на директорите на „Асоциацията на българските лидери и предприемачи“ за известно време.
Преди да започне дейността си за родопчани като народен представител, освен че управлява IT компания в областта на недвижимите имоти, в продължение на 7 години Михал работи за привличането на инвестиции и разкриването на нови работни места в редица градове по света, включително Хелзинки, Копенхаген, Брюксел, Дюселдорф, Милано, Женева, Виена, Париж, Ченгду, Ухан.
Свободното си време Камбарев обича да прекарва с приятели, интересува от поведенческа психология, бизнес развитие, помага за насърчаването на млади предприемачи като гост лектор в университети и програми в България и чужбина и се старае да се възползва от всяка възможност, за да бъде у дома, в Родопите.

Николай Колев

Николай Колев е икономист с дългогодишен опит и ръководни позиции в частния бизнес и международната търговия. Бивш заместник-областен управител на Шумен. 44-годишен, семеен, с три деца. Бакалавър от Икономическия университет във Варна, магистър по „Финансов мениджмънт” от Стопанската академия „Д. Ценов” в Свищов.

„Колев, който е роден и продължава да живее в родния си Шумен, влиза в кампанията с една своя стара мечта и основна цел, която преди време го мотивира изобщо да се заеме с политика – той иска да се възроди духът на града като просветен, културен и икономически център, така че младите хора да имат мотиви и подходяща среда, за да изберат да останат в Шумен“

Стефан Асенов

Инж. Стефан Асенов е на 31 години и израства в Търговище, където е и възпитаник на I-во ОУ “Христо Ботев”. Завършва висшето си образование по автомобилно инженерство в Университета Ковънтри – Великобритания и след това работи като мениджър на инженерни проекти за световно известни автомобилни компании като Ягуар и Ленд Ровър.
Преди пет години се завръща в Търговище с надежда да допринесе за развитието на местната индустрия чрез създаване на работни места и привличане на млади кадри. До средата на 2023 г. е директор в местен завод, където ръководи екип от 40 души. Още в първата година, след като встъпва в длъжност, подпомага за разрастването на бизнеса, а компанията отчита ръст от 25 % в приходите.
Кандидатът за кмет на Търговище си поставя високи, но постижими цели. Обобщава ги до две основни направления – увеличаване на доходите на хората в търговищката община и търговския ренесанс на региона. Според него е напълно възможно Търговище да заеме водещи позиции като търговски център за цяла Северна България, какъвто е бил в по-голямата част от хилядолетната си история.
Кандидатът има и желанието да покаже пътя обратно към родното място за всички хора, които са го напуснали и да послужи като личен пример. Надява се повече хора да го последват и заедно да работят за просперитета на региона.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *