Новини

Запознайте се с нашите кандидати за кметове на Варна, Пловдив, Русе, Благоевград и Пазарджик

Остават броени дни до изборния ден, в който трябва да изберем новата местна власт. Запознайте се с нашите кандидати и се убедете сами, че те са най-добрият избор за вашия град.

Благомир Коцев

Благомир Коцев е икономист, предприемач и мениджър, роден в град Варна през 1978 г. През 1997 г. завършва варненската Първа езикова гимназия с английски език. В периода до 2004 г. последователно се дипломира като бакалавър по Бизнес администрация в Американ Юнивърсити, Вашингтон, Колумбийски Окръг, САЩ и като магистър по Корабоплаване, търговия и финанси в Сити Юнивърсити, Лондон.
След завършването си работи първо като корабен брокер, а впоследствие като мениджър на няколко компании в сферата на корабния бизнес, културно-развлекателния сектор и туризма.
От февруари до август 2022 е областен управител на варненска област и предприемем някои знакови действия в полза на варненци.

Ивайло Старибратов

Проф. д-р Ивайло Старибратов – преподавател в ПУ „Паисий Хилендарски“ и директор на Математическа гимназия Пловдив (2005-2018).
Депутат в 45 и 46-тото НС.

Рена Стефанова

Рена Стефанова е родена в с. Ново село, Община Русе. Юрист по професия. Народен представител в 47-то НС и 48-то НС, заместник-председател на комисията по вътрешна сигурност и обществен ред и член на комисията по превенция и противодействие на корупцията. Владее руски език.

Методи Байкушев

Методи Байкушев е кандидат за кмет на Благоевград. Той е на 42 години, роден е и живее в Благоевград, заедно със съпругата си и двамата им синове.

Започва кариерата си през 2006 г. като младши адвокат в Адвокатско дружество „Димитров, Петров и Ко.“. Само след 6 години става управляващ съдружник.
Под негово ръководство кантората достига екип от над 50 служители и два пъти печели приза „Кантора на годината“ на Who is Who Legal. През този период Методи Байкушев е и ръководител на екипа на кантората по съдебно представителство и арбитраж.
Ежегодно е посочван като един от водещите български адвокати във всички значими международни правни справочници. През 2020 и 2022 г. е включен в списъка на най-влиятелните експерти по международен арбитраж в Централна и Източна Европа (CEE Arbitration Powerlist) на Legal500. Включен е в списъка с арбитри към Чешкия арбитражен съд и Арбитражния съд на Рига.

Бил е Генерален секретар на Националния комитет в България на Международната търговска камара (МТК) и член на комисията, която номинира арбитри по арбитражни дела пред най-големия арбитражен съд в света (Международния арбитражен съд към МТК).
През 2008 е хоноруван асистент по гражданско процесуално право в Югозападния университет „Неофит Рилски“. През 2010 г. обучава държавните съдебни изпълнители по проект на министерство на правосъдието.

През 2017 и 2018 г. преподава „Бизнес право“ в Американския университет в България. Бил е лектор на различни международни арбитражни форуми в Париж, Прага, Солун, Краков и София.

Завършил е право в Софийския университет „Св. Климент Охридски” и е преминал през редица допълнителни обучения по арбитраж, административно право, устройство на територията, строително, административно и данъчно право.

Петър Куленски

Петър Куленски е на 37 години, роден и израснал в гр. Пазарджик. Възпитаник на I-во ОУ “Св. Климент Охридски” и Езикова гимназия „Бертолт Брехт“. Продължава образованието си в Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“, където завършва специалност Право със специализация “Правораздаване”. Притежава и магистърска степен по „Публични финанси“.

Петър Куленски от повече от 12 години е практикуващ юрист, адвокат и доскоро партньор в българо-немска адвокатска кантора, фокусирана върху предоставянето на пълно правно обслужване при реализацията на чуждестранни инвестиции в България. Владее свободно английски и немски език – писмено и говоримо.

Народен представител в 47-то, 48-то и 49-то Народно събрание, избран от 13-ти МИР Пазарджик.Бил е заместник-председател на парламентарната група на „Продължаваме промяната“, както и член на Комисията по правни въпроси, Комисията по здравеопазване и Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта.

Петър Куленски е семеен, с едно дете. Предпочита да прекарва свободното си време със своята съпруга Антоанета и дъщеричката си Деница. Обича волейбола, запален любител-риболовец. Състезава се за волейболен клуб Бенковски Пазарджик от неговото създаване през 1999 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *